Hrudí

Libová vrstva masa kterou lze upravovat na několik chutných způsobů.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
149,50 Kč 299 Kč 448,50 Kč 897 Kč od 149,50 Kč
Hrudí
hrudi AL5I7348
Tip

Hrudí se nachází vpředu, na hrudníku zvířete, mezi předníma nohama. Mezi žebry a podkožním tukem se táhne libová vrstva masa, lze upravovat na několik chutných způsobů. Hrudí se hodí na vaření rajské, křenové, houbové, koprové omáčky, ale je výborné i v té nejjednodušší úpravě - vařené a podávané s křenem, tatarskou omáčkou a vařeným bramborem.

Variantou je pomalu pečené hrudí na zeleninovém základu, podlévané vínem, doplněné bylinkami a kořením. Rozšířená je i speciální příprava pokrmu zvaná Pastrami. V USA je populární úprava hrudí (brisket) na grilu. Vyžaduje pomalé, několikahodinové pečení s poklopem.

Poznámka: Uvedená hmotnost každého balíčku je přibližná neboť při porcování může dojít k váhové odchylce. Více informací v Jak nakupovat.