Hrudí se nachází vpředu, na hrudníku zvířete, mezi předníma nohama. Mezi žebry a podkožním tukem se táhne libová vrstva masa, lze upravovat na několik chutných způsobů. Hrudí se hodí na vaření rajské, křenové, houbové, koprové omáčky, ale je výborné i v té nejjednodušší úpravě - vařené a podávané s křenem, tatarskou omáčkou a vařeným bramborem.
Variantou je pomalu pečené hrudí na zeleninovém základu, podlévané vínem, doplněné bylinkami a kořením. Rozšířená je i speciální příprava pokrmu zvaná Pastrami. V USA je populární úprava hrudí (brisket) na grilu. Vyžaduje pomalé, několikahodinové pečení s poklopem.
Poznámka: Uvedená hmotnost každého balíčku je přibližná neboť při porcování může dojít k váhové odchylce. Více informací v Jak nakupovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.